Доставка

24/7

Самовивіз

24/7

cart

10

9999.99грн

Ваше замовлення

Оформити

10 найцікавіших фактів про суші та роли

Що приходить до вас в голову при думці про суші? Напевно ви згадали ніжну червону рибку, солоний присмак соєвого соусу та гострого васабі? Не знаю як ви, а ми обожнюємо суші і роли та хочемо з вами поділитися цікавими фактами про ці ласощі.

Азіати дуже пишаються, що саме національне блюдо їх країни набирає таку популярність в світі, й Україна не виняток. Японська їжа — це справжній витвір мистецтва, який поєднує в собі яскраві кольори інгредієнтів, незвичайні форми, вишукані смаки. Цікаве про суші те, що маловідоме блюдо свою популярність отримало в 80-х роках в Америці. Японський кухар, який проживав на той час в штатах, удосконалив азіатське блюдо. Тому найпопулярніші види суші «Філадельфія» та «Каліфорнія» були названі в честь американських штатів. Зробити замовлення й отримати насолоду від смачних суші, ви можете у компанії Online-Sushi, швидка доставка суші в Києві — це не проблема. На сайті представлений різноманітний асортимент меню суші та ролів на будь-який смак.


Цікаві та незвичайні факти про суші та роли

В нашій статті ми розкриємо незвичайні факти про суші та роли. Існує чимало міфів і забобонів, через які люди побоюються замовляти японське блюдо. Ми спробуємо все роздивитися, щоб дізнатися, де правда, а де вигадка.

Нижче представляємо найцікавіші факти про суші та роли, які вас здивують.

Професіоналізм су-шефа

Щоб кухареві дозволили готувати страву для гостей, у нього повинен бути стаж не менше десяти років. Згодом цю вимогу переглянули, й кухареві дозволили готувати рис за умови, що він має дворічний стаж. А щоб його допустили нарізати чи вибирати рибу, він повинен був три роки вчитися цьому мистецтву. Також японців вчать, як обирати продукти для страв за кольором, запахом і консистенцією.

Китайські палички — це міф

Інформація про те, що японські страви потрібно їсти тільки китайськими паличками — невірна. Згідно з традицією, японці їдять руками без столових приладів. В Японії це вважається нормою.

Японські страви їмо свіжими

Скільки зберігаються приготовані роли та суші? Це найпопулярніше питання серед клієнтів. Страву потрібно з’їсти протягом однієї години після приготування. Помилки в зберіганні можуть не тільки зіпсувати смак, але й нашкодити здоров’ю. Основні причини, за якими слід дотримуватися правил зберігання суші, такі:

  • страва містить начинку свіжої риби, яка може зіпсуватися;
  • рис стає твердим і несмачним;
  • водорості (норі) можуть стати жорсткими або навпаки сильно раскиснути.

Вважається, що всі корисні властивості в продукті вітаміни та мінерали зберігаються в страві кімнатної температури.

Походження норі

В давні часи, норі для японських страв готували наступним чином. З низу судна необхідно було зняти водорості, з яких готували заготовки, а після сушили. У наш час все набагато простіше, норі вирощують штучним способом.

Повинні готувати тільки чоловіки

Існує легенда, щоб суші та роли були смачними, їх повинен приготує чоловік. Причина була в температурі жіночого тіла, яка нібито вище ніж у чоловіків. Тому сира риба може зіпсуватися швидше. Жіноча косметика могла потрапити в продукти та зіпсувати смак страви. Зрозуміло, це все лише забобони.

Тунець в ролах

Рибу для японських страв використовують тільки делікатесних сортів, в тому числі й тунець. На сьогоднішній день тунець вважається вишуканою рибою, але в давні часи вона не була так популярна, їли її бідні продавці.

Всесвітній рекорд

Японські сушисти побили світовий рекорд, приготував найдовший ролл в 2 кілометри. Це стало стимулом для населення в Дубаї, які вирішили встановити власний рекорд. Жителям вдалося згорнути рол довжиною в 8022 кілометрів. Факти про роли спонукали творчих людей різних країн створити незвичайні витвори кулінарного мистецтва.

Переворот смаків

В Америці в 80-х роках стався справжній переворот смаків. Жителі штатів масово купували роли та суші більше ніж колу й гамбургери.

Чоловіча сила

Риба в японських стравах, служить справжнім збудливим засобом для чоловіків. Компоненти в складі лосося, скумбрії та інших морепродуктів містять поліненасичені жирні кислоти, які здатні поліпшити чоловічу силу.

Ніж сушиста

Вважається, що ніж кухаря — це як меч самурая. Щоб всі шматочки риби та ролів були ідеально нарізані, необхідно заточувати ніж кожен день.


Розглянемо найбільш поширені питання про роли

Хто й де придумав суші та роли?

Вважається, що батьківщина суші — це Китай. Саме в епоху до нашої ери предки навчилися зберігати рибу так, що в подальшому ми перейняли рецепт для приготування страви. Морепродукти пересипали сирим рисом для збереження продуктів, щоб риба не псувалася та була свіжою.

Найцікавіше те, що тільки через століття, токійський кухар поєднав морепродукти та варений рис разом. Ім’я того, хто придумав суші Ехей Ханоя.

Першим, хто придумав роли, прийнято вважати японця Ічіро Машіта. Працював кухар в Лос-Анджелесі, тому родина ролів відноситься до Америки. Щоб здивувати постійних клієнтів, су-шеф вирішив трохи вдосконалити суші та приготував рол навиворіт. Популярність страви не змусила себе чекати, й рол отримав назву «Каліфорнія». Це одне з найбільш привабливих страв, від якого неможливо відірвати погляд. Яскравість продуктів привертає увагу. Інгредієнти досить прості: авокадо, краб, огірок, рис, норі та сир. Для прикраси використовують ікру масаго або кунжут.

Коли придумали суші та роли?

Питання, яке цікавить любителів японської кухні: де придумали суші та роли? Факти про суші констатують, що з’явилися страви в Південній Азії. Мореплавці придумали, як зберегти рибу так, щоб вона не псувалася за допомогою рису. Продукти пересипали сухим рисом, який зберігав свіжість і якість їжі.

Скільки можна їсти суші після приготування?

Для того щоб ви отримали максимум корисних вітамінів і мінералів, необхідно з’їсти блюдо протягом 1-го години з моменту приготування. Страва має бути кімнатної температури.

Як готують гарячі роли?

Далі ми підготували цікаві факти про гарячі роли. «Запечені» — це вид фірмових ролів, які приготовлені під дією високої температури. Унікальними їх робить спеціальний соус, який може бути сирним, сирно-часниковим, грибним і т. д. Час запікання в духовій шафі 6-8 хвилин до появи засмаженої скоринки. Готують їх в темпура — це вид кляра, який використовується для приготування гарячих страв. Щоб зробити кляр, необхідно змішати в рівних пропорціях рисову та пшеничну муку з додаванням яйця й крижаної води. За допомогою суміші можна приготувати й інші продукти: овочі, морепродукти, рибу, фрукти. Кляр має золотистий колір і хрустку скоринку, яка надає страві особливий апетитний вигляд.

Якщо ви дочитали статтю до кінця, значить ви знаєте про суші найцікавіше. Тепер без коливань можете замовляти японські ласощі та насолоджуватися вишуканим смаком, а доставка суші-сетів в Києві від компанії Онлайн суші допоможе вам в цьому.

Японські страви — це смачно та корисно!

-21 %

Суші сет "Special"

CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!

Суші сет "Special"

900г/30шт: Червоний Дракон, Каліфорнія вугор в кунжуті, Філадельфія: Вугор в стружці, Вугор в кунжуті..

535,00 грн

420,00 грн

Deluxe "Вугор з лососем"

200г/8шт

Deluxe "Вугор з лососем"

вугор, лосось, вершковий сир, соус унагі, кунжут, огірок..

140,00 грн

Умови доставки

Охоплення - весь Київ. Вартість: від 300грн безкоштовно.

Середнє очікування доставки: до 1.5 години.

Або НЕ чекайте: Самовивіз -30% на все меню. (М. Почайна)

Акція! CASHBACK -20% на всі суші-сети!

Контакти

м. Почайна

пр-т. Степана Бандери 21

м. Героїв Дніпра

пр-т. Оболонський 47/42

Замовлення по телефону

(066)-288-44-00
(067)-288-44-00
(093)-288-44-00
Меню Суші-сети Роли Суші Салати Добавки Напої Самовивіз Акції Відгуки Доставка Кошик Про нас Блог

Контакти

(066)-288-44-00 (067)-288-44-00 (093)-288-44-00 м. Почайна
пр-т Степана Бандери 21
assorti