Доставка

24/7

Самовивіз

24/7

cart

10

9999.99грн

Ваше замовлення

Оформити

Що таке "тобіко" в сушах?

В Україні популярністю користуються суші, приготовані за різними рецептами, які використовують тобіко. Тобіко - це ікра летючої риби, яка мешкає в Тихому та Індійському океані. Свою назву риба отримала просто – вона вміє виконувати нетривалі прольоти над водою під час стрибків із неї. Довжина польоту може досягати часом 500 метрів без перерви.

Популярність ролів з тобіко можна пояснити тим, що вони стають помітно смачнішими. Замовити суші-сет, що містить роли з тобіко, за вигідною вартістю ви маєте можливість зараз. Смак таких суші помітно відрізнятиметься від більш традиційних варіантів, які можна придбати і поїсти в будь-який інший час.

Як називається ікра летючої риби на японській кухні?

У японській кухні популярними різновидами ікри є масаго та тобіко. Перший варіант є ікрою мойви, дрібну, з ніжним смаком. При цьому колір може бути будь-яким завдяки використанню барвників. Ікра тобіко - це дорожчий тип, що отримується з леткої риби. Її відмінні риси:

  • така ікра набагато більша, ніж масаго. Вона здатна хрустіти;
  • можливість використовувати в будь-яких ролах як начинку, створювати унікальні рецепти;
  • сама ікра вимочується в соусах для надання нестандартного смаку.

Що таке тобіко у ролах, що подаються в ресторанах японської кухні? Ікра, приготована незалежно від умов, відрізняється трохи копченим смаком. Вона також виділяється приємним солонуватим присмаком. У порівнянні з іншими видами риби, що видобуваються промисловим способом, тобіко виділяється сухістю. Саме завдяки цьому вона хрумтить на зубах.

Гурмани цінують подібну ікру за зазначені властивості та користь для організму. Як зберігати ікру тобіко правильно? Для цього не потрібно вживати особливих заходів. Ікра леткої риби легко переносить заморожування та розморожування перед використанням у суші.

Види та особливості ікри тобіко

Як виглядає ікра летючої риби, яка використовується у суші? Подібна ікра зазвичай без явного вираженого кольору та відтінку. Також це залежить від виду леткої риби – їх лише 80, з яких усі використовуються для створення ікри. Вона може бути інгредієнтом не тільки в ролах, але й салатах, які готуються японцями.

Виробники та шеф-кухар у ресторані може фарбувати ікру в інший колір за допомогою чорнила кальмару, соусу, морквяного соку. Також застосовується сік буряка для отримання зовнішнього вигляду, відмінного від натурального. Таким чином, колір ікри може бути червоним, помаранчевим, чорним і навіть зеленим.

Чим замінити ікру леткої риби, якщо немає можливості придбати її для приготування власних ролів? Це можна зробити за допомогою кількох альтернативних типів ікри:

  • мойви;
  • палтуса;
  • тріски;
  • мінтая.

Залежно від закладу, де подають суші, краще слідкувати за величиною ікри. Якщо вона менша за великі ікринки тобіко, є привід засумніватися. У такій ситуації часто виявляється, що ікру одного з перерахованих видів видають за тобіко.

В Online-Sushi робляться роли тільки зі справжньою ікрою летючої риби. Ви можете використовувати різні добавки до суш, здатні змінити підсумковий смак.

Цінність та користь ікри леткої риби

Розібравшись у тому, як називається ікра летючої риби, та її зовнішніх особливостях, є сенс вивчити її користь. Крім того, що тобіко є чудовим делікатесом, ікра містить білки, що засвоюються організмом швидко. Харчова цінність ікри становить 70 Ккал на 100 г. Переваги даного типу ікри є:

  1. вітамини A, B, C, D, E, PP;
  2. наявність мінеральних солей;
  3. наявність мікроелементів (фосфор, кремній, мідь, йод, калій, залізо).

Саме з зазначених причин ікра тобіко рекомендується в Японії всім незалежно від віку. Якщо ви не шукаєте чим замінити тобіко, врахуйте кілька результатів її вживання:

  • позитивний вплив на жіночий організм у період вагітності;
  • ефективне лікування недокрів'я та загального виснаження організму;
  • покращення реакції, пам'яті, уваги, концентрації;
  • прискорення відновлення м'язової тканини після тривалих фізичних навантажень.

Справжня ікра леткої риби рекомендується всім людям, які бажають виправити здоров'я після тривалих хвороб. Тому саме суші є оптимальною формою споживання.

Що готують з ікрою тобіко?

Крім класичних суші, ікра леткої риби може застосовуватись у більшості страв японської кухні. Наприклад:

  1. рис;
  2. варене, жарене м'ясо;
  3. овочі;
  4. яйця;
  5. салати.

Поєднуючи тобіко з різними соусами (соєвим, васабі), можна досягати різних результатів. Важливо дотримуватися міри споживання, щоб смак був максимально приємним – правильно підібране співвідношення. Що таке ікра тобіко у ролах? Вона буде ніжним інгредієнтом із приємним смаком летючої риби. З нею суші запам'ятаютьс.

Звертайтеся до Online-Sushi, якщо хочете смачно поїсти суші в домашніх умовах або у перерві на роботі. Доставка ролів в Києві здійснюється в будь-який час доби незалежно від адреси – доставка буде виконана протягом двох годин максимум.

Якщо ви хочете заощадити, скористайтеся можливістю самовивезення – приїхавши до нас самостійно, можна заплатити на 30% менше, що дозволить придбати ще трохи суші для великої компанії. У каталозі доступні мережі, що містять роли з тобіко та іншими типами начинки, дозволяючи розкуштувати всі різновиди суші.

Умови доставки

Охоплення - весь Київ. Вартість: від 300грн безкоштовно.

Середнє очікування доставки: до 1.5 години.

Або НЕ чекайте: Самовивіз -30% на все меню. (М. Почайна)

Акція! CASHBACK -20% на всі суші-сети!

Контакти

м. Почайна

пр-т. Степана Бандери 21

м. Героїв Дніпра

пр-т. Оболонський 47/42

Замовлення по телефону

(066)-288-44-00
(067)-288-44-00
(093)-288-44-00
Меню Суші-сети Роли Суші Салати Добавки Напої Самовивіз Акції Відгуки Доставка Кошик Про нас Блог

Контакти

(066)-288-44-00 (067)-288-44-00 (093)-288-44-00 м. Почайна
пр-т Степана Бандери 21
assorti