Доставка

9:00 - 22:00

Самовивіз

9:00 - 22:00

cart

10

9999.99грн

menu button

Ваше замовлення

Оформити

Цікаві факти про японську кухню

Японська кухня розвивалася протягом багатьох століть. Японці завжди готували їжу з особливою ретельністю, приділяючи велику увагу підбору інгредієнтів та гарній подачі на стіл. Сьогодні вона — одна з найбільш різноманітних і популярних у світі завдяки широкому вибору страв та унікальному стилю їх приготування.

В наші дні замовити додому суші може кожен, хто хоче насолодитися смачною і корисною їжею. Однак мало хто з представників західної культури знає цікаві факти японської кухні. В основному, багато хто знайомий лише з ролами, суші, морепродуктами. Проте, мистецтво кулінарії цієї країни настільки давнє і глибоке, що дізнатися 10 фактів про японську кухню буде цікаво кожному читачеві.

Суші

Найцікавіші 10 фактів про японську кухню

У нашій статті ми наведемо дивовижні факти про японську кухню, щоб ви могли доторкнутися до давніх традицій цієї чудової країни. Почнемо з найцікавіших.

  1. Рис для японців — основний продукт. При його приготуванні майже не буває відходів, навіть лушпиння і висівки знаходять широке застосування в домашньому господарстві. Рис входить до складу більшості традиційних східних страв, яких налічується понад декілька тисяч. Крім того, з нього готують напої, а також багато солодких десертів. Зате хліб в Японії практично не вживається.
  2. Також про японську кухню можна сказати, що другий незамінний атрибут більшості страв в ній — риба та морепродукти. Ця традиція прийшла з глибини століть і зберігається до цих пір. У меню сучасних японців входить понад 9 тисяч назв риби, молюсків та водоростей. Японія добуває близько половини світового улову риби, а також понад 80% улову тунця. Риба готується найрізноманітнішими способами і разом з рисом становить основу звичного раціону жителів Японії.
  3. На думку японців, найкращий смак страви — натуральний. Тому кухарі дуже ретельно підходять до якості інгредієнтів, підбирають та комбінують їх так, щоб досягти ідеальних смакових характеристик без додавання прянощів і спецій. Сюди ж можна віднести й мінімальну обробку продуктів. Такий підхід дозволяє зберегти їх природний вигляд та корисні властивості. Ви повинні про це знати, якщо вирішите замовити суші онлайн.
  4. Ще один важливий факт про японську кухню — вживання в їжу сирих продуктів. Так, риба, що подається з суші, рідко піддається будь-якої тепловій обробці. Максимум — вона може бути злегка промаринована. Для приготування сашимі в японських ресторанах взагалі використовується риба, виловлена ​​і нарізана тонкими пластинками безпосередньо перед подачею на стіл. Справжні гурмани в цій країні ніколи не дозволяють собі замовити на вечерю страву з тунцем. Вважається, що оскільки ця риба ловиться рано вранці, вона може вживатися в їжу максимум до обіду.
  5. В Японії досить лояльне ставлення до алкогольних напоїв. Вони продаються в різних місцях і купити їх можна у будь-якій кількості. Однак при цьому існує суворе правило — вживати їх можна тільки разом із закускою. Тому не дивуйтеся, що при замовленні алкоголю в місцевому ресторані вам принесуть не тільки його, а й якусь страву. Ця традиція буде дотримана, навіть якщо замовляти їжу ви не збиралися.
  6. Будь-якого жителя європейського континенту вражає невеликий розмір порцій, якими їдять японці. Вся справа в тому, що склад будь-якого східного блюда продуманий до дрібниць. Його компоненти ідеально доповнюють один одного за смаком і вмістом поживних речовин. Це дозволяє жителям Японії їсти мало, залишатися здоровими, зберігати прекрасну фігуру.
  7. Особливе ставлення до «Чайної церемонії». Для жителів Країни Вранішнього Сонця вона має величезне значення. Для неї застосовуються різні види чаю, в які іноді додаються найнезвичайніші компоненти.
  8. Японці вживають в їжу мало м'ясних страв. В основному вони готуються з курки або свинини. Якщо ви хочете знати все про японську кухню, вам буде цікаво почути від японців, що їсти м'ясо диких тварин вони вважають неприпустимим.
  9. Під час відвідування японського ресторану дуже важливо дотримуватись етикету — витирати руки перед їжею спеціальним вологим рушником, правильно користуватися паличками, не причмокувати.
  10. Японці вважають, що в їжу потрібно вживати ті продукти, які максимально корисні та смачні в певний сезон. Наприклад, морських ракоподібних в Японії готують тільки навесні, влітку зі всієї великої кількості риби подають, в основному, тунця. Взимку ж тут прийнято ласувати знаменитою рибою фугу.

Ми постаралися розповісти коротко про японську кухню, щоб дати вам хоча б загальне уявлення про її традиції та особливості. Кращий спосіб переконатися в її вишуканості — замовити в Online-Sushi суші-сети з доставкою додому. Замовлення буде швидко доставлений в будь-яку точку міста, оплатити його можна зручним для вас способом. І насамкінець ще один не офіційний факт: в Україні найпопулярніші роли Філадельфія та роли Каліфорнія.

-23 %

Суші сет "Simple"

CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!

Суші сет "Simple"

850г/36шт: Каліфорнія: Краб в кунжуті, Лосось в ікрі, Сирний рол, Норімакі лосось..

470,00 грн

360,00 грн

-22 %

Суші сет "Popular"

CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!

Суші сет "Popular"

860г/32шт: Філадельфія: Лосось в ікрі, Лосось зверху, Вугор в кунжуті, Рол Сирний Боніто..

515,00 грн

400,00 грн

-29 %

Суші сет "Friends"

CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!

Суші сет "Friends"

1000г/44шт:  Каліфорнія: Лосось в ікрі, Краб в кунжуті, Філадельфія Лосось зверху. Вугор в стружці з Томаго, Норімакі лосось..

620,00 грн

440,00 грн

-25 %

Суші сет "Elite"

CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!

Суші сет "Elite"

1750г/56шт:  Deluxe роли: Подвійний лосось, Креветка в ікрі, Вугор з лососем, Особливі роли: Гострий тунець, Гриль лосось. Нігірі-суші (х6шт): лосось, креветка, вугор. Гункан-суші (х10шт): лосось, креветка, вугор, чука, ікра..

1.200,00 грн

900,00 грн

-21 %

Суші сет "Special"

CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!

Суші сет "Special"

750г/30шт: Червоний Дракон, Каліфорнія вугор в кунжуті, Філадельфія Вугор в кунжуті, Вугор в стружці з Томаго...

535,00 грн

420,00 грн

Умови доставки

Охоплення - весь Київ. Вартість: від 400грн безкоштовно.

Середнє очікування доставки: до 1.5 години.

Або НЕ чекайте: Самовивіз -30% на все меню. (М. Почайна)

Акція! CASHBACK -20% на всі суші-сети!

Контакти

м. Почайна

пр-т. Степана Бандери 21

м. Героїв Дніпра

пр-т. Оболонський 47/42

Замовлення по телефону

(066)-288-44-00
(067)-288-44-00
(093)-288-44-00
Меню Суші-сети Роли Суші Салати Добавки Напої Самовивіз Акції Відгуки Доставка Кошик Про нас Блог
assorti