
10
9999.99грн
Доставка
24/7
Самовивіз
24/7
10
9999.99грн
Ваше замовлення
ОформитиТрадиції китайської кухні почали зароджуватися ще кілька тисячоліть тому. Перша кулінарна книга в цій країні також з'явилася дуже давно — близько півтори тисячі років тому. Китайці завжди вважали, що кулінарія — справжнє мистецтво, тому дуже відповідально підходили до приготування страв. Вони вірили, що правильно приготована їжа живить як тіло, так і душу, та навіть позбавляє від недуг.
Сучасна китайська кухня дуже різноманітна, страви її можуть відрізнятися в залежності від регіону, клімату в ньому, ступеня віддаленості від моря і інших чинників. При цьому вона має як подібності, так і відмінності з іншими східними кухнями — тайською та японською. Їжа в Китаї часто виглядає незвично для європейців — нею може бути навіть щось живе. Однак багатьом цікаво познайомитися з кулінарними традиціями іншої країни, тому місцеві ресторани завжди повні відвідувачів.
Наша стаття буде корисною тим, хто хоче дізнатися деякі секрети китайської кухні, зрозуміти її особливості та переваги. Якщо ж ви тільки починаєте знайомитися зі східними стравами, рекомендуємо почати з японських і замовити роли онлайн. Це допоможе зрозуміти, чи готові ви до подальших кулінарним експериментам.
Кухня Китаю розвивалася під впливом найдавнішої китайської філософії. У ній записано, що завжди потрібно дотримуватися ідеального балансу між двома протилежностями — Інь та Янь. Історія кухні Китаю обчислюється тисячоліттями, і ще філософ Чай Мінг, що жив в чотирнадцятому столітті, більшу частину життя вивчав продукти тваринного та рослинного походження. Йому вдалося розділити їх по групах в залежності від енергетичного наповнення. Він вважав, що кожен продукт може бути або «теплим» (Янь), або «холодним» (Інь).
Відповідно до цієї китайської філософії, для насичення душі і тіла, зміцнення організму, позбавлення від хвороб та відновлення енергетичного балансу, ситого шлунка недостатньо. Дуже важливо в процесі приготування їжі правильно об'єднати компоненти з двох перерахованих груп, щоб насолодитися гарним оформленням готової страви. Тут грає роль будь-яка, навіть найдрібніша деталь:
На думку китайців, тільки в цьому випадку душа і тіло зможуть прийти до гармонії.
Ще Конфуцій, який народився в 551 р. до н.е. сформулював важливе правило харчування. Воно дотримується в китайське культурі і в наші дні. Філософ був упевнений, що всі компоненти страви повинні мати однакову форму та певні розміри. При цьому як мінімум 1/3 від загальної маси готової страви повинні складати м'ясо (у т.ч. пташине) або риба. Сучасні кухарі намагаються слідувати цій традиції. Їм вдається комбінувати продукти з різною енергетикою, створюючи справжні кулінарні шедеври, дивуючи гурманів по всьому світу. Процес приготування їжі та харчування в Китаї — високе мистецтво. Головне, чому приділяється увага — особливе, часом дуже незвичайне поєднання продуктів в одній страві, а також спеціальна їх обробка. Якщо ви вже давно замовляєте собі online sushi і полюбили їх смак, кухня Китаю також буде цікавою для вас.
Розповімо вам ще дещо цікаве про китайську кухню. Специфіка приготування та подачі страв тут відрізняється в кожній провінції. Всього ж в Китаї існує «Вісім великих кулінарних шкіл» зі своєю неповторною кухнею. Види китайської кухні та найпоширеніші страви кожної з них ми розглянемо далі в статті.
М'який клімат провінції Шаньдун сприяє виробництву різних харчових продуктів і вирощування фруктів. Шандуньская кухня по праву вважається однією з найрізноманітніших та багатих в Китаї. Якщо ви хочете спробувати щось із її страв, рекомендуємо звернути увагу на наступні:
Страви, які прийшли з цієї провінції — це легенди китайської кухні, широко відомі та улюблені в усьому світі. Вони відрізняються неповторними смаками і особливою гостротою. Найпопулярнішими з них є:
Якщо ви опинитеся в провінції Сучуань, обов'язково замовте що-небудь з цих страв.
Кухарі з провінції Гуандун вважають за краще готувати нежирну їжу. При цьому в їжу тут можуть вживатися навіть змії, крокодили, собаки, мавпи. Якщо ви готові до таких експериментів, замовте собі одну з таких незвичайних страв:
Тут же ви можете спробувати фрукти, які в цій провінції представлені у великій різноманітності.
Основа страв в цій провінції — риба та морепродукти. Особливістю їх приготування вважається тонка нарізка і довгий час готування. Також в провінції Фуцзянь вирощується багато овочів та фруктів, що дозволяє готувати найрізноманітніші страви. Більшість страв мають солоний або кисло-солодкий смак і дуже красиво оформлені. Найпопулярнішими вважаються:
Її відмінність від інших кухонь — велика кількість вегетаріанських страв. Однак широко застосовуються і традиційні для китайців продукти — м'ясо, риба (в т.ч. річкова), морепродукти, які найчастіше подаються в тушкованому вигляді. Якщо хочете познайомитися ближче з кулінарними традиціями цієї провінції, обов'язково спробуйте:
Її найвідомішими стравами є:
У цій провінції основою раціону є риба (в т.ч. прісноводна), а також різноманітні морепродукти.
Страви, які готують в провінції Хунань, відрізняються гострим та кислим смаком, прекрасним ароматом. Головні частування, які запропонують туристам — це:
Основу страв у цій провінції становить дичина. Найпопулярнішими є:
Ми розповіли ці цікаві факти про китайську кухню, щоб традиції Піднебесної стали вам трохи ближче.
Принципи китайської кухні залишилися незмінними ще з давніх часів, і кухарі в цій країні строго їх дотримуються. Вони звучать так:
Тепер ви знаєте все про китайську кухню і можете вирішити, яку зі страв ви хотіли б скуштувати у першу чергу. Наприклад роли Філадельфія чи Каліфорнія!
170г/8шт
салат чука, вершковий сир, кунжут..
80,00 грн
100г
Мариновані водорості Хіяші Вакааме з горіховим соусом та кунжутом..
60,00 грн
-29 %
CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!
1200г/44шт: Каліфорнія: Лосось в ікрі, Краб в кунжуті, Філадельфія: Лосось зверху, Вугор в стружці, Норімакі лосось..
620,00 грн
440,00 грн
-21 %
CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!
900г/30шт: Червоний Дракон, Каліфорнія вугор в кунжуті, Філадельфія: Вугор в стружці, Вугор в кунжуті..
535,00 грн
420,00 грн
Умови доставки
Охоплення - весь Київ. Вартість: від 300грн безкоштовно.
Середнє очікування доставки: до 1.5 години.
Або НЕ чекайте: Самовивіз -30% на все меню. (М. Почайна)
Акція! CASHBACK -20% на всі суші-сети!
Контакти
м. Почайна
пр-т. Степана Бандери 21м. Героїв Дніпра
пр-т. Оболонський 47/42