Доставка

9:00 - 22:00

Самовивіз

9:00 - 22:00

cart

10

9999.99грн

menu button

Ваше замовлення

Оформити

Міфи і правда про суші та роли

Деякі люди задаються питанням, суші – це яка кухня, як і іншими, більш важливими. Частина тверджень, які можна знайти в інтернеті, є відвертими міфами. У них нам належить розібратися. Наприклад, роли – це яка кухня: японська чи китайська, або взагалі американська. Якщо вам цікава правдива інформація, скористайтеся наведеними нижче відомостями. Після цього замовляйте набір ролів на сайті Online-Sushi за вигідною вартістю.

Міфи і правда про суші та роли

Топ-8 міфів про суші

Для тих, кому міфи про роли заважають насолодитися їх споживанням, рекомендуємо вивчити наступні вісім міфів.

1. Роли є класичною японською кухнею

Насправді суші фактично були винайдені китайцями. Вийшло все так:

  • моряки в IV столітті, що йшли у тривале плавання, вимагали якісного зберігання сирої риби;
  • метод, який вони знайшли, виявився простим – риба пересипалася рисом;
  • завдяки цьому риба чудово зберігалася.

Спочатку рис не їли, залишаючи лише рибу. Традиційні японські роли з'явилися кілька століть пізніше. Чисто японськими рецептами є лише маки, нігірі, які не були змінені американцями та іншими кухарями.

2. Для приготування суші потрібна лише сира риба

Походження даного міфу цілком легко пояснити - в ролах дійсно використовується риба, яка не була варена, смажена, копчена. Аналогічно вона не була запечена. При цьому практично ніхто не звертає уваги на те, що риба заморожується. Це також є різновидом термічної обробки, що діє на шкідливі мікроорганізми.

Незалежно від результату суперечок, що стосуються питання «суші та роли – це яка кухня», обробка риби відбувається в більшості випадків саме шляхом заморозки. Для приготування суші використовується саме така риба – вона зазнає шокової заморозки. Цим способом обробляється риба навіть у Японії та державах із близьким розташуванням до моря. Україна не є винятком.

3. Зелений соус, що подається разом з ролами - це васабі

Ще одна несподівана правда про суші - васабі не є справжнім японським хроном, як очікується. Цей соус дійсно здатний знищити більшість шкідливих бактерій, що містяться в необробленій рибі.

Справжній васабі дорого доставлятиме до нас. Тому більшість закладів комунального харчування подає імітацію васабі, виготовлену з дайкона (сухий хрін, доповнений гірчицею). У суміш додані барвники та крохмаль. Найцікавіша деталь – реальний васабі взагалі не гострий.

4. Суші треба їсти паличками

Цей міф походить від неправильного розуміння того, що японці їдять виключно паличками всі види їжі. Допускається споживання ролів за допомогою звичайної вилки, якщо цей столовий прилад є зручним для вас. Також цілком у порядку речей є споживання суші руками.

Це особливо відноситься до тих рецептів ролів, які приготовлені «навиворіт», де є ризик того, що частина рола відвалиться або зможе розсипатися, якщо взяти недбало за допомогою паличок. Неприпустимим є розрізання ролів. Це вважається поганим тоном незалежно від країни.

Міфи і правда про суші та роли

5. Риба – головний інгредієнт

Знаючи, до якої кухні відносяться роли, можна розібратися в іншому питанні: чи є риба головною складовою суші. Відповідь проста – ні. Основний компонент у ролах - рис, мета використання якого продиктована декількома умовами:

  • створення унікальних смакових відтінків, що досягаються різними поєднаннями інгредієнтів із рисом;
  • дотримання балансу із цукром, оцтом;
  • слідування японської філософії, яка передбачає те, що в суші повинен виділятися кожен інгредієнт, який використовується з рисом, приготованим майстром.

Рибу зможе приготувати будь-який кухар, а правильно зробити рис для ролів не вийде у кожного бажаючого.

6. Американці популяризували роли

Це вже не є міфом. Подібне твердження легко перевірити шляхом вивчення історії розвитку популярних рецептів: «Каліфорнія» та «Філадельфія». Вони справді були придумані в США за різних обставин. Є й одне «але». Рецепт «Каліфорнія» був придуманий японським шеф-кухарем, який хотів зробити традиційні японські суші більш доступними щодо споживання. Це було досягнуто шляхом приміщення аркуша норі всередині. Незалежно від обставин, обидва рецепти помітно популяризували суші в світі в 80-90-х роках минулого століття.

7. Суші не рекомендовані вагітним жінкам

Це твердження можна частково підтвердити. Справді: сира риба шкідлива вагітним, як і дітям, але не забувайте, що роли використовують рибу, яка вже пройшла термічну обробку шляхом різкої заморозки. Чи їдять роли в Японії з не копченою чи вареною рибою вагітні? Це роблять все незалежно від віку. Спори про правомірність класифікації рол як суш та правильності рецептів слід залишити вже іншим експертам.

8. Суші можуть бути приготовлені лише майстрами

Звичайно, майстри краще справляються з приготуванням ролів. Професійні кухарі вміють правильно готувати рис, дотримуватися балансу інгредієнтів. Для цього потрібна підготовка. З іншого боку, навчитися готувати суші зможе і будь-яка людина вдома. Продукти доступні, а рецепти можна знайти в інтернеті. Варіант простіше – доставка суш цілодобово від Online Sushi. Доставка виконується в будь-яку частину Києва незалежно від часу доби.

-22 %

Суші сет "Popular"

CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!

Суші сет "Popular"

860г/32шт: Філадельфія: Лосось в ікрі, Лосось зверху, Вугор в кунжуті, Рол Сирний Боніто..

515,00 грн

400,00 грн

-29 %

Суші сет "Friends"

CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!

Суші сет "Friends"

1000г/44шт:  Каліфорнія: Лосось в ікрі, Краб в кунжуті, Філадельфія Лосось зверху. Вугор в стружці з Томаго, Норімакі лосось..

620,00 грн

440,00 грн

-30 %

Суші сет "The Best"

CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!

Суші сет "The Best"

1200г/46шт: Філадельфія: Лосось зверху, Лосось в ікрі. Сирний рол. Червоний дракон. Каліфорнія лосось в ікрі, Макі-ролл з лососем..

715,00 грн

500,00 грн

-25 %

Суші сет "Elite"

CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!

Суші сет "Elite"

1750г/56шт:  Deluxe роли: Подвійний лосось, Креветка в ікрі, Вугор з лососем, Особливі роли: Гострий тунець, Гриль лосось. Нігірі-суші (х6шт): лосось, креветка, вугор. Гункан-суші (х10шт): лосось, креветка, вугор, чука, ікра..

1.200,00 грн

900,00 грн

Умови доставки

Охоплення - весь Київ. Вартість: від 400грн безкоштовно.

Середнє очікування доставки: до 1.5 години.

Або НЕ чекайте: Самовивіз -30% на все меню. (М. Почайна)

Акція! CASHBACK -20% на всі суші-сети!

Контакти

м. Почайна

пр-т. Степана Бандери 21

м. Героїв Дніпра

пр-т. Оболонський 47/42

Замовлення по телефону

(066)-288-44-00
(067)-288-44-00
(093)-288-44-00
Меню Суші-сети Роли Суші Салати Добавки Напої Самовивіз Акції Відгуки Доставка Кошик Про нас Блог
assorti