Доставка

24/7

Самовивіз

24/7

cart

10

9999.99грн

Ваше замовлення

Оформити

З чим їдять суші і роли?

При поході в заклад азіатської кухні було б добре завчасно дізнатися з чим їдять суші, як правильно їх їсти, як тримати палички і які продукти необхідні. Справжній гурман знає про свою улюблену кухню усе, починаючи від правила сервіровки, етикету і традицій. Необов'язково вміти готувати самостійно, але знати як все це красиво оформити буде перевагою. Нижче більш докладно описано - що їдять з ролами у всьому їх різноманітті, а яких моментів варто уникати і що потрібно виключити з трапези. 


Що подають до суші і ролам

Якщо ви прийшли поїсти в заклад японської кухні, то вам вже приносять необхідну сервіровку до страв, прилади для трапези і всі необхідні добавки до суші. Але навіть в цій ситуації блиснути своїми знаннями і розповісти своїм супутникам з чим їдять суші і порекомендувати що краще їсти з ролами, пояснити чому необхідні ті чи інші інгредієнти. Призначення і вміння розібратися - які посуди і для чого необхідно і в цілому розуміти, що є традиційними правилами у родоначальників цієї кухні японців. 

  • Салат - це традиційне доповнення, яку їдять разом з суші. Зазвичай салати для суші робляться з одного інгредієнта і не відрізняються калорійністю і вагою. 
    • Чука або як ще називають в Японії - Тюкарері. Звична і смачна страва. Може подаватися як самостійне.
    • Хіяші Вакаме - це морські страви і водорості з заправкою з лимонного соку і кунжутного масла.
    • Салат з свіжого огірка в соєвому соусі з кунжутом.
  • Соус - це основний інгредієнт в подачі суші та ролів.
    • Соєвий соус - це основна приправа і незамінний елемент на столі. Для подачі необхідна окрема посуда, за традицією його наливають небагато, тільки з метою неглибокого занурення шматочка ролу.
    • Васабі - хрін, який відмінно підходить до лососевим і крабовим. Володіє антибактеріальними властивостями і обов’язковий до подачі.
    • Горіховий соус - робиться з арахісу, соку лимона і масла кунжуту. Подається рідше, але спробувати все ж рекомендується.
  • Імбир - маринований корінь імбиру, також є протимікробним, імуномодулюючою засобом. Незамінний гарнір, який використовується для перебиття смаку від переходу між різними видами ролів.
  • Кунжут і масло кунжуту - смачне, корисне і поліпшує травлення доповнення до основних страв і гарнірів. Крім корисних властивостей відмінна прикраса для страви, що сприяє поліпшенню апетиту.
  • Рисовий оцет - дорога приправа, але не менш популярна, його чудові смакові якості не залишать байдужими нікого. Використовується для маринування риби і приготування рису, також подається самостійно.
  • Місо-суп - дуже смачне, низькокалорійне доповнення до страв з рису. Збагачене вітамінами і допомагає в засвоєнні шлунком їжі.
  • Темпура - овочі в клярі. Традиційний і дуже смачний гарнір для цінителів суші. Крім овочів в обсмажуванні можуть застосовуватися гриби, морепродукти і самі роли. 

Ось основний перелік продуктів і добавок з чим їдять роли, список можна розширити, але кухарі традиційно використовують саме ці інгредієнти. Нижче розберемося з яких посуд їдять роли і суші. Правила сортування для суші та ролів фактично однакові. Необхідні посуди до подачі:

  • Квадратне блюдо з дерева або фарфору, тарілка сушіоке або дошка, підніс з бамбука;
  • Сеюзару, так називається невелика миска для соусу, стоїть поряд з основною тарілкою в яку з глечика наливають соус;
  • Хашіокі - підставка з під палички, якщо її не виявилося, деякі виробники паличок передбачають це і задня частина служить підставкою, якщо її відламати.


Ці предмети необхідні у сервіровці столу. Традиційно педантичні і мінімалістичні японці вважають, що все знаходиться на столі повинно бути обов’язково з’їдено, з цього порції використовуються невеликі, все присутнє повинно бути їстівне. Крім цього на столі повинно бути непарна кількість приладів - це окремі забобони азіатів.

Мінімалізм, стриманість і увага до кожної деталі, ось основні критерії накриття столу, Ось список того, що правильно їсти з суші і як все це оформити. Якщо ви вирішили самостійно приготувати суші вдома, то це мінімальний мануал до дії. Можна замовити сети онлайн і не боятися помилок у подачі, сервіровці столу.

Алькогольні напої до ролам і суші

На столі багатьох гурманів, крім безалкогольного, можуть бути присутніми і алкогольні додавання до столу, будь то романтична вечеря, побачення або святковий стіл. Суші сет вдало вписуэться в усі ці ситуації, а зрозуміти який алкоголь до суші і ролам підійде найбільше, потрібно завчасно планувати до накриття столу. 

  • Саку. Традиція свідчить що в країні висхідного сонця саме цей напій не просто популярний, а й найбільш підходить до роллам і суші майже всіх видів. Це щось з чимось найкраще їсти суші, так як країна зародження традиції цих страв, спосіб сервіровки і подачі залишається донині консервативним. Цей напій до смаку схожий з неміцним вином або пивом, має близько 15% вмісту алкоголю. Взимку, в холодну пору його подають теплим, а влітку в охолодженому вигляді. Отримують саке за допомогою бродіння рисового солоду. 


  • Пиво. Цей напій вважається традиційним вже далеко за межами Японії, але і японці самі не відмовляються від нього при подачі до столу. Переважно віддають перевагу освітленим сортам не міцного утримання. 
  • Сливове вино. Чудове поєднання цього напою і японської кухні вже давно на слуху у цінителів і гурманів. Подається цей напій охолодженим, при бажанні можна додати зелений чай, що надає зеленуватий відтінок або мед. 
  • Біле вино. Біле сухе вино не переб'є тонкий смак морепродуктів і пікантні нотки закусків. Основну перевагу потрібно віддати «Шардоне», а для запечених ролів з білою рибою «Шенен Блан». «Марсан» відмінно підходить до червоній рибі. 
  • Рожеве вино. Легка кислинка цього напою не переб'є смаку страви, а аромат фруктового присмаку, тільки додасть переваг до тандему зі східною кухнею. Подавати необхідно в охолодженому вигляді, а сорт підібрати не варто великих зусиль, будь-яке сухе вино підійде. 

А ось однозначно з чим не можна їсти роли, так це з червоним вином. Воно більше за своїми смаковими характеристиками підходить до м'яса, традиційної європейської кухні та десертів. Зупиніть свій вибір на попередньому списку і ви будете вважатися серед знайомих знавцем, який вміє естетично поєднувати алкоголь і тонкий східний колорит. 

Безалькогольні напої, які подають до суші 

Не всі любителі поїсти віддають перевагу алкоголю. Деякі не п'ють, а хтось просто не хоче втрачати пильність, особливо якщо мова про заходи офіційного характеру. У мистецтві подачі суші фігурують не тільки, гарніри, добавки і алкоголь, а й класичні напої до суші і роллам. Особливе місце займають правильно підібрані безалкогольні напої. 

  • Чай - займає першість на столах азіатських ресторанів і кафе:
    • зелений, класичний варіант;
    • трав’яний, корисний і смачний;
    • чорний, якщо ви з якоїсь причини вибрали його, варто утриматися від додавання цукру.
  • Соки - переважно свіжовичавлені. Не сильно солодкі, такі як томатний, огірковий або сік грейпфрута;
  • Безалкогольне пиво;
  • Або просто мінеральна вода.


Необхідно суворо утриматися від газованих, солодких напоїв. Не підійдуть також занадто солодкі соки.

З чим неправильно їсти роли?

Щоб не порушувати традиції, виключіть зі столу такі страви, як:

  • Олів’є, і інші салати не відносяться до азіатської кухні;
  •  Солодке, так як в основному суші і роли переважно солоні, як і соуси;
  • Газовані напої;
  • Занадто міцний алкоголь;
  • Червоне вино;
  • Занадто солодкі напої та соки;

На столі необхідно залишити тільки те, що ви точно з'їсте. Залишати їжу - поганий тон. Дотримуйтеся невеликих порцій, завжди можна буде попросити добавки. Мінімалізм і поєднання смаків тільки в рамках страв Японії - це впевнений успіх в трапезі.

Саме поєднується з суші 

Страва подається як самостійно, так і з гарніром. Що їдять суші і які смаки і продукти найбільш вигідно поєднуються:

  • Солоні, гострі,  кислі соуси і добавки; 
  • Слабоалкогольні напої, а краще саке, так як саме цей напій традиційний в Японії; 
  • Несолодкі безалкогольні напої; 

Чай. Вже сам процес правильної заварки чаю в Азії вважається цілим мистецтвом. 

Якщо ви поки не вмієте готувати роли і суші в домашніх умовах ви можете використовувати доставку від Online-Sushi і зробити швидкий і смачний замовлення доставки суші в Києві до себе додому і приємно здивувати гарною  сервіровкою і знаннями про правильну подачу  і вживанні суші гостей і близьких.


Імбир

50г

Імбир

Імбир маринований..

10,00 грн

Васабі

10г

Васабі

японський хрін..

10,00 грн

Умови доставки

Охоплення - весь Київ. Вартість: від 300грн безкоштовно.

Середнє очікування доставки: до 1.5 години.

Або НЕ чекайте: Самовивіз -30% на все меню. (М. Почайна)

Акція! CASHBACK -20% на всі суші-сети!

Контакти

м. Почайна

пр-т. Степана Бандери 21

м. Героїв Дніпра

пр-т. Оболонський 47/42

Замовлення по телефону

(066)-288-44-00
(067)-288-44-00
(093)-288-44-00
Меню Суші-сети Роли Суші Салати Добавки Напої Самовивіз Акції Відгуки Доставка Кошик Про нас Блог

Контакти

(066)-288-44-00 (067)-288-44-00 (093)-288-44-00 м. Почайна
пр-т Степана Бандери 21
assorti