Доставка

24/7

Самовивіз

24/7

cart

10

9999.99грн

Ваше замовлення

Оформити

Що таке васабі та з чого його роблять?

У національних кухнях світу використовується величезна кількість спецій та приправ. Різноманітність настільки велике, що якщо поціновувачі японської кухні відразу скажуть, що васабі це приправа, то прихильники європейської кухні важко з відповіддю. Однак, навіть із любителів суші та ролі мало хто знає, з чого готується делікатес, оцінити гостроту, якого можна, замовивши васабі для суші.

Васабі являє собою коренеплід, що вирощується впродовж століть у Японії. Є легенда згідно, з якою гострий і корисний коренеплід, що росте на горі Фудзіяма, був подарований жителями своєму володарю, який наказав приготувати на його основі соус. Гострий корінь зі смаком хрону порівняємо з порошком гірчиці, але іноді буває гострішим.

Рослина вибаглива і примхлива, любить певну температуру й росте повільно (3–4 роки), тому ціна дуже висока. Згодом рослину навчилися вирощувати на городах та промисловим способом на берегах, тому сьогодні про те, що таке васабі, знають не лише азіати.

З чого роблять васабі для суші?

Оскільки вартість кореня, що вирощується в його природному ареалі, висока, любителі японської кухні нерідко запитують, з чого роблять васабі в невеликих кафе та ресторанах.Вирощені в проточній воді коренеплоди японці просто чистять і натирають на тертці. Отримана в результаті паста зеленого кольору в герметичній упаковці, може зберігатися близько тижня, після чого втрачає гостроту й корисність.

У невеликих європейських і китайських ресторанах замість натурального коренеплоду використовують хрін під назвою дайкон, який додають для гостроти гірчицю і трохи харчового барвника для надання зеленого кольору. Використовують також порошок, виготовлений із висушених, промисловим способом, коренеплодів. Такий порошок доступний за вартістю, але поступається натуральним соусом до смаку.

Приготувати приправу можна й самостійно — достатньо дізнатися як робити васабі в інтернеті та придбати необхідні інгредієнти:

  • сушений японський хрін у вигляді порошку;
  • гірчицю;
  • куркуму;
  • лимон;
  • оливкова або соняшникова олія.

Порошок досить розвести трохи водою, додати олію, солі та пару крапель лимона. Куркуму та інші прянощі додають до смаку.

Навіщо їдять васабі?

Люди, які вперше пробують популярні страви японської, китайської кухні та інших східних кухонь, нерідко дивуються, навіщо васабі в суші додають взагалі.

Паста з кореня японського хрону не тільки підкреслює смак рисово-рибних кульок у норі, лакованої качки та інших смаколиків, але й має безліч корисних якостей:

  • заповнює нестачу вітамінів (С, В6) та мікроелементів (кальцію та магнію);
  • має антибактеріальний ефект, що дуже важливо в разі споживання сирої риби;
  • низькокалорійний (80 ккал в 100гр);
  • сприяє підвищенню імунітету, прискоренню метаболізму та профілактиці раку;
  • допомагає під час застудних захворюваннях.

Знаючи, з чого складається васабі паста, приправу нескладно приготувати самостійно. Однак набагато зручніше замовити суші за акцією і внести на замовлення додаткову порцію суміші, що гостро і приємно пахне, щоб оцінити її переваги.

Які страви подають із васабі?

Люди здебільшого знає, що таке васабі в ролах та суші, але приправу можна вживати і з іншими стравами:

  • риба (смажена, запечена, парена);
  • морепродукти;
  • курка гриль;
  • шашлик;
  • супи та бульйони;
  • заливне м’ясне, рибне;
  • піца тощо;
  • страви з овочів;
  • сало (варене, смажене, мариноване);
  • ковбаси та стегенця.

Якщо пам’ятати, з чого готуються васабі (аналог хрону) та вміти насолоджуватися неповторним різким запахом та специфічним гострим смаком, то пасту можна використовувати здебільшого зі страв, що входять до української національної кухні.

Зелена гостра паста підкреслить смак бутербродів і зробить залиним ароматним, його можна використовувати для приготування різноманітних соусів та підлив. Смачний бульйон, до якого додана крапелька пасти японського хрону, прогріває горло й не дасть змерзнути.

Приправу з японського хрону прийнято вживати з маринованим імбиром та соєвим соусом, експериментуючи з різними смаками. Рол або суші зазвичай мачають однією стороною з пасту, а іншою — соєвий соус. Змішувати дві приправи не заведено. Маринованим імбиром освіжають рота перед зміною різних видів суші/ролів. Смак соусу відмінно поєднується з саке та іншими міцними алкогольними напоями.

У меню Online-Sushi представлені різновиди добавок, якими можна урізноманітнити смак суші та ролів. Здійснюється доставка суші в Києві цілодобово та без вихідних. За замовленням понад 300 гривень — доставка безплатна.

Імбир

50г

Імбир

Імбир маринований..

10,00 грн

Васабі

10г

Васабі

японський хрін..

10,00 грн

Умови доставки

Охоплення - весь Київ. Вартість: від 300грн безкоштовно.

Середнє очікування доставки: до 1.5 години.

Або НЕ чекайте: Самовивіз -30% на все меню. (М. Почайна)

Акція! CASHBACK -20% на всі суші-сети!

Контакти

м. Почайна

пр-т. Степана Бандери 21

м. Героїв Дніпра

пр-т. Оболонський 47/42

Замовлення по телефону

(066)-288-44-00
(067)-288-44-00
(093)-288-44-00
Меню Суші-сети Роли Суші Салати Добавки Напої Самовивіз Акції Відгуки Доставка Кошик Про нас Блог

Контакти

(066)-288-44-00 (067)-288-44-00 (093)-288-44-00 м. Почайна
пр-т Степана Бандери 21
assorti