Доставка

24/7

Самовивіз

24/7

cart

10

9999.99грн

Ваше замовлення

Оформити

Яку рибу використовують для суші?


Весела вечірка, спонтанний прихід гостей чи просто бажання швидко та смачно перекусити — у будь-якій із перерахованих ситуацій виручать суші. Смак страви, що так полюбилася українцям, багато в чому залежить від того, якою була використана риба для суші.

Найпростішим і найзручнішим способом здобувати бажане є замовлення страви спеціалізованої компанії, тим більше, що знижка на суші в Києві може бути дуже великою. Особливо важливий правильний вибір під час самостійному приготуванні, проте здебільшого хатніх кулінарів не знають, чи підходить риба вугор для суші або краще вибрати інші різновиди. Ознайомлення зі статтею дає змогу більше дізнатися про традиційну японську страву та правила вибору інгредієнтів.

Різновиди риби для суші та ролів

Рецептів приготування улюблених у всьому світі рисових кульок із начинкою є безліч, тому в соцмережах нерідко спалахують суперечки на тему «використовується риба для суші сира або солона» та інші теми. Щоби знайти відповіді питання, треба познайомитися з історією появи страви.

Прийнято вважати, що з’явилися азіатські ласощі в Японії, проте це не так. Уперше ідея закочувати рибні шматочки в рис з’явилася в Китаї, у якому рис вирощувався у величезних кількостях. У Японії підхопили ідею використовувати рис для зберігання солоних рибних тушок та вдосконалили. Рибини в рисі з добавкою натурального оцту та солі клали під прес та витримували кілька місяців. У такому вигляді напівфабрикати могли зберігатися до року, а для споживання достатньо було обтрусити рис.

Такі «консерви» не боялися перепадів температур, тому мореплавці брали їх із собою в подорож. Тобто спочатку використовувалася маринована риба «сусі», що й підтверджує наявність китайського ієрогліфа, який зараз практично не застосовується.
Смужки та шматочки свіжої сирої риби почав використовувати в дев’ятнадцятому столітті токійський кухар Йохей Ханай.

Розроблений ним рецепт дав змогу скоротити час приготування та покращуючи смак. Разом з мігрантами з Китаю та Японії страва потрапила до США, а потім підкорила Європу.

Так почалася переможна хода рисово-рибних грудочок світом.

Відповідь на запитання «з якої риби роблять суші зараз» досить велика:

  • вугор копчений;
  • лосось;
  • тунець;
  • морський окунь;
  • макрель;
  • ставрида;
  • морський чорт;
  • камбала;
  • форель;
  • сьомга;
  • горбуша.
Використовуються рибини з білим та червоним м’ясом, м’ясо крабів, морські гребінці, креветки, мідії, восьминоги тощо. Крім морепродуктів до складу суші входять морські водорості (норі), різні овочі й навіть шматочки фруктів, прянощі та спеції.

Як вибрати свіжу рибу для суші?


Смак і корисність популярної азіатської страви залежать не тільки від того, яку рибу додають у суші, а і якої якості продукт. Правильний вибір найважливішого інгредієнта — обов’язкова умова безпеки, тому треба ставитися до цього етапу з усією відповідальністю.

Незалежно від того, яку рибу додають у роли, вона має бути свіжою, що можна визначити за такими ознаками:

  • щільне пружне м’ясо;
  • зябра яскраво-червоного кольору;
  • приємний запах моря;
  • прозорість рогівки очей;
  • луска, що міцно тримається.

Важливим чинником під час виборів є ступінь заморозки. В Україні свіжовиловленого морського лосося чи морського окуня знайти непросто, але продукти глибокого заморожування цілком доступні. Переморожений продукт можна дізнатися за пухкістю м’яса та легкістю відокремлення від кісток. Знаючи, яка риба підходить для суші, можна не лише приготувати делікатес за традиційним рецептом, а й покращити технологію без ризику для здоров’я.

Звідки привозять рибу для суші та ролів?

Якщо із самостійним приготуванням виникають проблеми, немає часу на рибний шопінг або виникають сумніви, як основний продукт, має сенс зробити замовлення в ресторані з гарною репутацією. Суші Мейстери не тільки знають, з якою рибою можна робити суші за різними рецептами, але й гарантовано використовують якісні продукти від надійних постачальників.

Щоби рибні продукти були безпечними для здоров’я, тушки злегка приморожують або прогрівають паром, знищуючи таким робом гельмінтів.Популярністю користуються комбінації морських водоростей, рису, прянощів, овочів зі слабосоленим лососем і сьомгою. Цікавий смак надає страві маринована за особливими рецептами риба з тонким смаком і ароматом.

В Україну свіжоморожена та копчена риба доставляється надійними постачальниками з таких країн:

  • Китай;
  • Індонезія;
  • Японія;
  • Чилі;
  • Перу;
  • Скандинавії.
Постачають рибні продукти в Україну компанії з Іспанії, Норвегії, Польщі тощо.

З якою рибою можна замовити суші та роли на Online-Sushi?


Найпростіший, зручний та безпечний спосіб здобувати найсмачніші делікатеси — замовити суші в Києві на сайті онлайн-ресторану Online-Sushi. Зробити замовлення просто — достатньо вибрати улюблений різновид страв, вказати категорію (сет, порцію) та адресу доставки та оплатити.

Клієнтів часто цікавить, яку рибу використовують для ролів в Online-Sushi. Найбільшою популярністю користуються:

  • лосось;
  • вугор;
  • тунець;
  • різновиди креветок та крабів.

Компанія дбає про своїх клієнтів та цінує репутацію, тому використовує виключно продукти, якість яких підтверджують сертифікати.
Незалежно від того, з якої риби роблять роли для конкретного замовлення, доставка буде виконана вчасно. Замовлення доставляються Києвом безкоштовно на суму від 300 гривень впродовж 1,5 години. Компанія пропонує також самовивіз із 30 % знижкою на все меню. Доставка в Києві цілодобова, без вихідних.

Крім основної страви в Online-Sushi, можна замовити доставку салатів, добавок (соєвий соус, маринований імбир та ін.), напоїв. Компанія гарантує бездоганну свіжість та високу якість продукції.


-22 %

Суші сет "Popular"

CASHBACK! ПОВЕРНЕМО 20% ВІД ЧЕРВОНОЇ ЦІНИ!

Суші сет "Popular"

1000г/32шт: Філадельфія: Лосось в ікрі, Лосось в стружці, Лосось зверху, Вугор в кунжуті..

515,00 грн

400,00 грн

Deluxe "Вугор в унагі"

200г/8шт

Deluxe "Вугор в унагі"

вугор, вершковий сир, соус унагі, кунжут, огірок..

150,00 грн

Умови доставки

Охоплення - весь Київ. Вартість: від 300грн безкоштовно.

Середнє очікування доставки: до 1.5 години.

Або НЕ чекайте: Самовивіз -30% на все меню. (М. Почайна)

Акція! CASHBACK -20% на всі суші-сети!

Контакти

м. Почайна

пр-т. Степана Бандери 21

м. Героїв Дніпра

пр-т. Оболонський 47/42

Замовлення по телефону

(066)-288-44-00
(067)-288-44-00
(093)-288-44-00
Меню Суші-сети Роли Суші Салати Добавки Напої Самовивіз Акції Відгуки Доставка Кошик Про нас Блог

Контакти

(066)-288-44-00 (067)-288-44-00 (093)-288-44-00 м. Почайна
пр-т Степана Бандери 21
assorti